Son dakika haberler
  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Gastronominin nabzı Antalya'da attı

Kütahya Porselen, gastronomi profesyonellerini beş günlük dev buluşmada sanat, tasarım ve deneyimle bir araya getirdi

Ekonomi 8.11.2025 13:19:00
Gastronominin nabzı Antalya

Gastronominin nabzı Antalya'da attı

Dünyanın en büyük porselen üreticilerinden Kütahya Porselen, 2–6 Kasım 2025 tarihleri arasında NG Grubu otellerinden, NG Phaselis Bay’de düzenlediği “Gastronomi Yıldızları Buluşuyor” etkinliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaklaşık 300 gastronomi profesyonelini Antalya’da buluşturdu.

 

Beş gün süren etkinlik boyunca konserlerden tabak perküsyon performanslarına, ünlü şeflerin tabaklama şovlarına kadar birçok renkli deneyim bir arada sunuldu. Program, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Tanzer Polat Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

Ritim dolu anlar ve yaratıcı tabaklama performansları ilgiyle izlendi

Etkinlikte, Kütahya Porselen’in HoReCa sektöründe “çıtlama garantisi”yle bilinen tabaklarının kullanıldığı tabak perküsyon şovu, izleyicilere ritim dolu anlar yaşattı. Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Esat Özata’nın sunumuyla gerçekleşen bir diğer bölümde ise ünlü şefler, tabaklama performanslarıyla adeta bir sanat eseri niteliğinde sunumlara imza attı.

 

NG Phaselis Bay Executive Chef’i Engin Öztürk’ün yanı sıra Barış Keskin, Taner Özkan, Murat Aslan, Zübeyir Ekicibaşı ve Yıldız Öz Samaha gibi usta şeflerin yaratıcılıklarını ortaya koyduğu tabaklar büyük beğeni topladı. Etkinlikte, gastronomi profesyonellerine üzerinde kendi portrelerinin yer aldığı özel plaketler takdim edildi.

 

Canlı müzik performansları da etkinliğe renk kattı. Deha Bilimlier, sahne performansıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 

Dr. Tanzer Polat Yılmaz: Türk gastronomisi köklerinden bugüne bir hikâye

 

Etkinlik sırasında konuşma yapan Dr. Tanzer Polat Yılmaz, gastronominin Türk tarihinde her zaman sadece yemek pişirmekten öte bir anlam taşıdığını vurguladı:

“Türk tarihinde aşçılık hiçbir zaman sadece yemek pişirmek anlamına gelmemiştir. Bir aşçı kimi zaman bir padişahın hayatını, kimi zaman bir milletin kültürel kimliğini korumuştur. 16. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman döneminde saray mutfağı, sadece lezzetin değil, güvenliğin de merkeziydi. Bir başaşçının dikkati, padişahın hayatını kurtarmış ve aşçılık Osmanlı’da devlet güvenliğinin ayrılmaz bir parçası hâline gelmiştir.
 

Yüzyıllar sonra, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, sofrayı bir medeniyet sahnesi hâline getirdi. Onun sofrasında şefler, yalnızca yemek pişiren değil, medeniyetin elçileri sayıldı. Bugün biz de Kütahya Porselen olarak, her tabakta bu mirası yaşatmaya çalışıyoruz.” 

Dr. Tanzer Polat Yılmaz, markanın sektörle bağını ve misyonunu şöyle özetledi: 

“Eylül ayında GastroAfyon ve GastroAntep etkinliklerine, Ekim ayında ise GastroShow’a katıldık. Akdeniz’in güneşiyle, Anadolu’nun emeğiyle, Kütahya Porselen’in tasarım ve üretim gücüyle yoğrulmuş bir hikâyeyi sektör paydaşlarımızla paylaşmak için Antalya’da bir araya geldik. Her buluşma, gastronomi profesyonelleriyle yakın bağ kurmak için önemli bir fırsat.

Şeflerimizin hayallerine eşlik etmeye ve onları yansıtan koleksiyonlar geliştirmeye devam edeceğiz. Her tabak, bir hikâyeyi anlatır; her form, bir emeğin izini taşır. Kütahya Porselen olarak yemeği bir sanat eserine dönüştüren şeflerimizin vizyonunu, estetik ve fonksiyonellikle buluşturmaya devam ediyoruz.”

Gastronominin nabzı Antalya'da attı

Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anıyoruz | Milli matemin 87. yılı

İBB’den ara tatilde eğlenceli etkinlik şöleni

Siber güvenliğin en saygın ödülleri için geri sayım başladı

Samsung’dan öğrencilere özel indirim ve Google AI Pro hediyesi

Yapay zekânın yükseköğretimdeki geleceği konuşuldu

Karabağ Zaferi 5. yılında kutlu olsun

Elvin Hoxha Ganiyev’den Müzede Büyüleyici Bir Akşam

2026’da Asgari Ücret Ne Olacak?

Enerji içeceği ve alkol karışımı ölüme götürebilir!

HUAWEI’nin GoPaint Çizim Yarışması Başladı

Palmiye Yağının Sağlıktaki Rolü Bilimsel Bulgularla Netleşiyor

Modüler inşa teknikleri proje maliyetini azaltıyor

İstanbul Maratonu’nun temposu Grand Pera’da devam etti

Kitap | Gazeteci İpek Özbey'in kaleminden | Orta Sınıfın Düşüşü

Kanser tedavisinde ruhsal destek şart!

İndirim tuzağına düşmeyin Sahte fırsatlara dikkat

Hava Harekâtının Dijital Beyni İçin Yeni Dönem

Aksuvital Gençlerle Buluşuyor

Ayakkabı sektörünün kalbi AYSAF'ta atacak

Suudi Arabistan, WTM 2025’te Turizmde Büyüme Planlarını Paylaştı

Pera Müzesi ile “Bir Nefes Arası”nda Sanat Terapisi

Mamografi, MR’dan bir adım önde

Geleceğe Yeşil Işık Yak Projesi’nde Yeni Dönem Başladı

Neslihan Yetişkin ile Doğadan Renkler Atölyesi

Haftanın kitapları | Özkan Saçkan'ın kaleminden kitap yorumları

Can Yayınları kasım ayı kitaplarını duyurdu

Togg’da kasım ayı avantajlarla başladı

Investco Holding ve Hat Holding'e kayyum atandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4

YAZARLAR